National Visual Art Education Conference 2014

Tuesday, 21 January 2014 to Thursday, 23 January 2014

National Gallery of Australia, Canberra, Australia

 

Program

Monday, 20 January 2014

9:00 AM
Elvis at 21
9:00 AM 104 hours
National Portrait Gallery

Tuesday, 21 January 2014

8:00 AM
Registration
8:00 AM 1.5 hours
NGA - Gandel Hall
9:00 AM
Session 1
9:00 AM 1.5 hours
Speakers: Fiona Hall,
NGA - James O Fairfax Theatre
10:30 AM
Morning Tea
10:30 AM 30 mins
NGA - Gandel Hall - West
11:00 AM
Session 2
11:00 AM 1.5 hours
NGA - James O Fairfax Theatre
12:30 PM
Lunch - Day 1
12:30 PM 1 hour
NGA - Gandel Hall
1:30 PM
Session 3
1:30 PM 1.5 hours
3:00 PM
Afternoon Tea
3:00 PM 30 mins
NGA - Gandel Hall
3:30 PM
Breakout Session 1 - James O Fairfax Theatre
Breakout Session 1 - James O'Fairfax Theatre
3:30 PM 1 hour
NGA - James O Fairfax Theatre
Breakout Session 1: Collection Study Room
Breakout Session 1: Out of the Box
3:30 PM 1 hour
Collection Study Room, NGA
4:30 PM
Exhibition Viewing: Gold
4:30 PM 1 hour
NGA - Temporary Exhibitions Gallery
5:30 PM
Reception
5:30 PM 2 hours
NGA - Sculpture Garden

Wednesday, 22 January 2014

6:00 AM
Pre-Conference: Skyspace
Viewing of Skyspace
6:00 AM 1 hour
Australian Gardens, NGA
   
7:00 AM
Pre-Conference
Viewing of Indigenous Art Galleries
7:00 AM 1.5 hours
Indigenous Art Galleries, NGA
   
9:00 AM
Session 4
9:00 AM 1 hour
Speakers: Shaun Gladwell,
NGA - James O Fairfax Theatre
10:00 AM
Morning Tea
10:00 AM 30 mins
NGA - Gandel Hall
10:30 AM
Session 5
10:30 AM 1.5 hours
NGA - James O Fairfax Theatre
12:00 PM
Lunch - Day 2
12:00 PM 1 hour
NGA - Gandel Hall
1:00 PM
Breakout Session 2 - James O'Fairfax Theatre
Breakout Session 2 - James O'Fairfax Theatre
1:00 PM 2 hours
NGA - James O Fairfax Theatre
Breakout Session 2 - Liangis Theatre - NPG
Breakout Session 2 - Liangis Theatre
1:00 PM 2 hours
NPG - Liangis Theatre
 
2:00 PM
Breakout Session 2 - Pochoir Print Workshop
Breakout Session 2/3 - Pochoir Print Workshop
2:00 PM 3 hours
Megalo Print Studio and Gallery
Breakout Session 2 - Photography Workshop
Breakout Session 2/3 - Photographic Workshop for Primary Teachers
2:00 PM 2 hours
National Portrait Gallery
Breakout Session 2 - Low Cost Relief Block Hand Print Workshop
Breakout Session 2/3 - Low Cost Relief Block Hand Printing
2:00 PM 3 hours
Megalo Print Studio and Gallery
2:30 PM
Breakout Session 2 - Basket Weaving Workshop
Breakout Session 2/3 - Basket Weaving Workshop
2:30 PM 2.5 hours
NGA - Small Theatre
   
3:00 PM
Afternoon Tea
3:00 PM 30 mins
NGA - Gandel Hall
3:30 PM
Breakout Session 3 - James O'Fairfax Theatre
Breakout Session 3: James O'Fairfax Theatre
3:30 PM 1.5 hours
NGA - James O Fairfax Theatre
   
5:00 PM
NGA Sculpture Bar: NGA Sculpture Garden
5:00 PM 2 hours
NGA - Sculpture Garden
7:00 PM
Conference Dinner - Gandell Hall
7:00 PM 3 hours
NGA - Gandel Hall

Thursday, 23 January 2014

9:00 AM
Session 6
9:00 AM 1.5 hours
Speakers: Emily Pringle,
NGA - James O Fairfax Theatre
10:00 AM
Morning Tea
10:00 AM 30 mins
NGA - Gandel Hall - East
10:30 AM
Session 7
10:30 AM 2 hours
NGA - James O Fairfax Theatre
12:30 PM
Lunch - Day 3
12:30 PM 1 hour
NGA - Gandel Hall - East
1:30 PM
Session 7: Paths to Portraiture Film
1:30 PM 1 hour
Speakers: Jenny Sages,
NPG - Liangis Theatre
1:30 PM
Session 8
1:30 PM 1.5 hours
NGA - James O Fairfax Theatre
2:30 PM
Breakout Session 4 - Conversations with the National Portrait Gallery
Breakout Session 4 - Masterclass with Jenny Sages
2:30 PM 2.5 hours
Speakers: Jenny Sages
National Portrait Gallery
Breakout Session 4 - Basket Weaving Workshop
Breakout Session 4 - Basket Weaving Workshop
2:30 PM 2.5 hours
NGA - Small Theatre
Breakout Session 4 - Mask Making Workshop
Breakout Session 4 - Mask Making Workshop
2:30 PM 2.5 hours
NGA - Gandel Hall
3:00 PM
Breakout Session 4 - Dr Sketchys Workshop
Breakout Session 4 - Dr Sketchys Workshop
3:00 PM 2 hours
Breakout Session 4 - NGA IPad Drawing Workshops
Breakout Session 4 - How Can Simple Tools and Limitations Produce Creative Drawing Projects?
3:00 PM 2 hours
Speakers: Adriane Boag
Breakout Session 4 - NGA Drawing Session
Breakout Session 4 - iPad Drawing with John Carey
3:00 PM 2 hours
Speakers: John Carey
National Gallery of Australia - Thoughout the
3:00 PM
Tour / Workshop Options
3:00 PM 2 hours

Registration

Email:

First Name:

Last Name:

Registration
Price
Qty
Full Price$425.00
Concession/Student$345.00